Blog

Volg ons kamp en onze fantastische avonturen op de voet met deze kampblog!
Dagelijks wordt deze blog gevuld met leuke anekdotes van één van onze moni's of  kampleden. 
Wil je meer foto's in hoge kwaliteit zien, neem dan een kijkje op onze facebookpagina!

7 augustus 2018

  • Posted on: 8 August 2018
  • By: Simon

Hoi allemaal,

Vandaag zijn we naar Abriès geweest. Daar was heel wat te doen. Sommigen hadden hun instrument meegenomen om daar voor straatmuzikant te spelen. Een lekker ijsje ging er ook altijd in. We zijn tot aan het stadje gestapt. Dat was een lichte wandeling. 
Voor we vertrokken hebben we nog een lesvoormiddag gedaan. Deze was iets anders dan normaal daar er en paar moni's met de groten mee waren.

De groten zijn veel vroeger vertrokken en hebben een grote wandeling achter de rug.

Om af te sluiten vertellen we hoe de dag begon. Om kwart voor acht moesten we bij de ochtendgym zijn. Vandaag was het Els die deze taak op zich nam. Om ons te verrassen was ze helemaal in strandstemming: Tot een opblaaskrokodil toe!

Tot de volgende keer,

Tineke en Floor (11 jaar)

6 augustus

  • Posted on: 8 August 2018
  • By: Simon

Vandaag kropen onze Kreamuzers in de rol van acteurs en actrices. Heel de namiddag stond dan ook in het teken van het 'Filmfestival van Ristolas'. De toneellessen van de vorige dagen kwamen dan ook van pas! Na enkele workshops onder leiding van onze moni-regisseurs (mediatraining, decorbouw, make-up en stuntman training) maakten onze sterren in groep elk hun eigen film.
Na de opnames en onder grote belangstelling van de plaatselijke paparazzi's werden onze acteurs uitgenodigd voor een heuse gala-avond, waar de films voor het eerst op het grote doek werden getoond.
De prijs voor beste buitenlandse film ging overtuigend naar de West-Vlaamse film 'What happens in West-Vlaanderen stays in West-Vlaanderen'. Tineke en Karel kregen de prijs voor beste bijrol. Maarten en Fran werden verkozen voor beste acteur en actrice! Alle films kunnen in het najaar bezichtigd worden in de betere Vlaamse cinemazalen!

5 augustus 2018

  • Posted on: 8 August 2018
  • By: Simon

Na twee dagen les was het tijd om onze benen eens te strekken. Er stond dan ook een wandeltocht op het programma.
Na een kleine wandeling naar Abriès sprongen we op de stoeltjeslift naar 2000 meter. Vandaar klommen we met zen allen naar de col (Collette di Gilly, 2366m) waarna nog enkele berggeiten doortrokken naar de top.

Veilig en wel terug beneden kregen de kinderen nog twee uur les (na eerst te hebben gedoucht :D). Na het avondmaal werden de breinen van onze leden onder spanning gezet tijdens de 'Geudens Quiz'. Na een nek-aan-nekrace won de quizploeg 'Peter ge stoort' voor de dappere quizzers van 'wij willen fruit'. Twee duidelijke boodschappen naar onze kampleider!

4 augustus 2018

  • Posted on: 8 August 2018
  • By: Simon

Na een goedgevulde lesvoormiddag, stond er een magisch namiddagspel op het programma: 'Harry Potter Stratego' . Nadat de kinderen door de sorteerhoed werden ingedeeld in één van de vier Zweinstein-afdelingen (Huffelpuf, Ravenklauw, Zwadderich en Griffoendor) streden onze tovenaars voor de gouden snaai! Na een heldhaftig toernooi ging uiteindelijk Ravenklauw onder leiding van Professor Els met de overwinning naar huis! Deze avontuurlijke dag werd in stijl afgesloten in de bar!

 

3 augustus 2018

  • Posted on: 8 August 2018
  • By: Simon

Vandaag begon de dag met een actieve ochtendgym, gevolgd door een lekker Frans ontbijt. In de voormiddag hebben we het activiteitenrooster ingevuld, waarna de eerste lessen werden gegeven. Na het middagmaal hebben we nog een Emoji dorpsspel gespeeld. Spijtig genoeg begon het op het einde te regenen. 's Avonds zaten we gezellig in de bar en was het een fijne dag!

Maarten D, Jonah, Matthias en Ruben

 

Pages